Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Priprema jela

WECK® staklenke najzdraviji lunchbox

Objavljeno: 23.03.2018.

Brzi ritam života često zahtjeva od nas „obrok za ponijeti“ te se često poseže za plastičnim prijenosnim kutijama za hranu. No, oni zdravstveno i ekološki osviješteni nose svoje obroke u staklenkama.

Staklo je jedan od najpoželjnijih materijala za kuhanje i čuvanje hrane zato što se sastoji od prirodnih tvari te u dodiru s hranom nema štetnih kemijskih reakcija.

Staklenke su idealne za jednostavnu pripremu i skladištenje raznovrsnih namirnica i uživanje u bogatstvu okusa. Prednost je pripreme obroka u staklenci to što količinu sastojaka određujete po želji. Samo su dva pravila: slaganje namirnica tako da zadrže konzistenciju (gustoću, jedrinu) i svježinu, te pravilno čuvanje hrane.

Kako slagati namirniceu staklenci

  • Od težeg prema lakšem - da bi salatni obrok zadržao konzistenciju i svježinu svake namirnice, važno je pravilno posložiti namirnice u staklenci, prema pravilu da se preljev (umak, dresing) uvijek stavlja na dno staklenke te se na njega slažu ostali sastojci, od težih prema lakšima.

STAKLENKA OBLA 1 l 6/1 vidi

 

  • Važna je raznolikost - obrok u staklenci treba biti cjelovit obrok, koji sadrži sve makronutrijente; ugljikohidrate, bjelančevine i masti te obilje vitamina i mineralnih tvari. Najjednostavniji način kako postići uravnoteženost jest promatrati boje – što ih je više u staklenci, veće su šanse da ste uključili različite skupine namirnica.

 

STAKLENKA KALUP 850 ml 6/1 vidi

 

  • Čuvanje hrane - nakon pripreme, neki će obroci moći stajati u hladnjaku i do nekoliko dana, a neki kraće. Zelena salata je najosjetljivija i nju je uvijek najbolje dodati svježu, dok je kuhano meso, ribu i jaja zatvoreno WECK® PVC poklopcem moguće čuvati do tri dana. Zatvoreno, sa brtvenom gumom, metalnim držačima i staklenim poklopcem moguće je čuvati do 7 dana.

STAKLENKA KALUP 850 ml 1/1 BD vidi

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager