Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Blog DOMAĆICA

Što sve možete s WECK® staklenkama

Objavljeno: 11.06.2018.

Priča o WECK® staklenkama seže u daleku 1900-tu godinu prošlog stoljeća. Počinje s kemičarom Rempelom koji je patentirao staklenke i aparat za konzerviranje, a nastavlja se s Johannom Weckom koji je krenuo s masovnom proizvodnjom staklenki za konzerviranje sa simbolom jagode, koja je i danas prepoznatljiv znak uz ime WECK.

Recept i fotografije: Sanja Mijac, blog Domaćica

 

Logo jagode koji se nalazi na staklenkama, poklopcima, metalnim držačima i svim dodacima pronaći ćete u Be COOL Full SHOPU, a ja vam danas kao ponosni ambasador predstavljam neke ideje na koji ih sve način možete koristiti u svom domaćinstvu. Budući da su doista višenamjenske možete ih uklopiti u svaku sferu svog života, od kuhanja, pečenja, posluživanja, skladištenja i konzerviranja pa evo nekih ideja kako sam ih ja uklopila u svoj dom:

  • savršene su za konzerviranje – sve mirise i okuse sezone možete spremiti u njih. Od ljetnih pekmeza, kiselih krastavaca, kompota pa sve do cikle, domaće paradajz juhe i raznih voćnih sirupa poput onog od višanja ili od bazge. Ukoliko volite kornišone kiseljene na naglo sada je pravo vrijeme da jednu veliku staklenku s krastavcima spremite na sunčani prozor. 

  • možete ih koristiti i za skladištenje i čuvanje hrane – bilo u frižideru ili u svojim kuhinjskim policama. U nekima držim brašno, u nekima tjesteninu, začine, domaću granolu, otvorene kekse ili jednostavno voće i povrće za koje želim da mi duže ostane svježe. U jednu sam spremila i domaću osušeni kamilicu za čaj.

  • WECK® staklenke možete koristiti i za kreativni dio pa u njima možete čuvati svijeće i lučice ili ih koristiti kao vazu za svježe ubrano cvijeće. U njih možete naslagati i svoje kuhače ili kuhinjski pribor koji najviše koristite kako bi vam bio nadohvat ruke. 

  • posluživanje hrane dižu na određeni nivo pa tako običan tek skuhani puding od vanilije postaje prava poslastica uz dodatak šlaga i voća. U njima možete poslužiti i razne paštete i namaze, dipove, umake, grickalice, ali što je stvarno odlično u njima možete i pripremati svoju hranu jer WECK® staklenke idu i u pećnicu. Ne zaboravimo i na boce koje osim za konzerviranje možemo koristiti i za posluživanje sokova i smoothija, a neke druge staklenke iz asortimana možete koristiti i kao šalice za ispijanje kave.

Vladimir i ja smo uživali stvarajući ovaj video i jako smo ponosni na njega – nadam se da će vam se svidjeti i da će vam ovaj post biti koristan i barem malo inspirativan da i vi u njima stvorite nešto svoje.

 

Za više ideja svakako zapratite WECK® Hrvatska, a možete se pridružiti i našem Facebook Gastro Klubu za više ideja.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager