0 kom
Košarica je prazna
0
Deserti

WECK® Cheesecake TO GO

Objavljeno: 29.03.2018.

Cheesecake je klasik među slasticama i rijetko tko može odoljeti njegovom osježavajućem okusu i laganoj teksturi. Za one koji uvijek traže nove izazove, dodali smo ideju za originalnu kreaciju - pripremite se, čekaju vas oduševljene ovacije!

Uz jednostavne upute koje pouzdano vode do WOW! omiljene poslastice sa sirom bez korištenja pećnice, potrebno vam je malo kulinarske mašte, preporučeni sastojci i neodoljive WECK®  staklenke.
Ukoliko zelite svoj cheesecake ponijeti i uživati u njemu negdje izvan kuće, koristite brtvenu gumu, stakleni poklopac i metalne držače. Ovako „upakiran“ desert može stajati u vašem hladnjaku duže vrijeme. Ako mu dodate trakicu i porukicu dobili ste unikatni poklon na koji nitko neće ostati ravnodušan.

 

Jednostavna priprema bez pečenja. Reci cheese!

Sastojci

Za 6 osoba

Podloga i među slojevi

  • 150 g integralnog keksa
  • 75 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 100 g rižinih pahuljica s kakakom  (crispy)

Krema

  • 200 g grčkog jogurta
  • 150 g svježeg krem sira
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 1 žlica (jušna) šećera u prahu

Svježe voće

  • 400 g bobičastog voća 
  • šećer u prahu

Priprema

1. Keks sameljite (ili ručno dobro usitnite) i pomiješajte s rižinim pahuljicama i maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi.

2. Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim krem sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine.

3. Pripremiti 6 oblih WECK® staklenki 220 ml. Na dno staviti smjesu od keksa, rižinih pahuljica i maslaca, pa red kreme, zatim ponoviti te na kraju završiti s kremom.

Stavite cheesecake u hladnjak do posluživanja.

4. Slastici prije samog posluživanja dodajte svježe bobičasto voće te ga pospite sa šećerom u prahu. Voće možete mijenjati po želji, no uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća.

 

STAKLENKA OBLA 220 ml 12/1 vidi

Preporuka

Budite kreativni! Svakom receptu možete dodati i svoj „touch“ – umjesto rižinih pahuljica s kakaom možete koristiti obične ili neke druge crispy žitarice. Umjesto svježeg voća kojeg stavljajte prije serviranja, tjekom pripreme možete napraviti preljev od voća koji se ohlađen stavlja na zadnji sloj kreme, tek se onda zatvara i čuva u hladnjaku.

Neka vaš desert svaki put bude novo iznenađenje koje oduševljava - poigrajte se s drugim oblicima i veličinama staklenki! Samo je jedna priprema dovoljna da ovaj jednostavni desert lansira na sam vrh popisa omiljenih slastica u vašem domu. A odabir staklenki da svaki put bude novo, ugodno  iznenađenje. 

 

STAKLENKA OBLA 220 ml 1/1 BD vidi