Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Deserti

Prhki keksi s lješnjacima

Objavljeno: 10.12.2018.

Keksi iz staklenke - maštovit su božićni poklon. Jedna od najkreativnijih ideja za jestivi poklon je smjesa za kolače upakirana u staklenku, složena tako da se svi sastojci dobro vide. Priložite recept, zaokružite sve jednom lijepom mašnom i prigodnim modlom za blagdanske keksiće i poklon je spreman! Ovo je jednostavan, pristupačan i ukusan božićni poklon koji je ujedno i odličan povod za pečenje kolača s ekipom i dobru zabavu.

Lijepa staklenka sa sastojcima za ukusne keksiće može poslužiti kao orginialno iznenađenje. Ovo je savršeno rješenje kojim možete razbiti strah od pravljenja kolača onim vašim prijateljima koji misle da je pečenje kolača prava muka. Sve suhe sastojke složite u staklenku, a sretnik koji je dobije samo treba dodati malo rastopljenog maslaca i žumanjke i pečenje može početi.

Staklenku punite sloj po sloj. Nema nekog strogog redoslijeda, ali ih slažite u slojevima.  Svaki put kad stavite jedan sloj sastojaka, lagano ga pritisnite rukom pa rubove i stijenke staklenke obrišite krpicom kako bi izgledala što urednije. Redoslijed i sastojke možete promijeniti prema osobnom ukusu, odnosno recept prilagodite najdražim okusima onih koje darujete.

Nemojte zaboraviti dodati recept sa uputama za pripremu keksića, a ako vam budget dozvoljava priložite i modl za kekse s nekim blagdanskim motivom. U suradnji s našom ambasadoricom Sanjom Mijac donosimo vam recept za Prhke kekse s lješnjacima i ideju za pakiranje smjese u WECK® staklenke. 

STAKLENKA KALUP 580 ml sa dodacima vidi

Recept i fotografije: Sanja Mijac, blog Domaćica

Nedavno sam prvi put probala ove kekse i oduševili su me na prvu – mirisni, prhki i u svojim oblicima savršeno blagdanski. Često doma na stolu u tegli imam neke kekse, a ovo su oni koji tu teglu krase zadnjih desetak dana, da toliko mogu stajati, ništa im se nije desilo i zato su mi još draži. Jednako fini i svježi i kad odstoje.

Ovdje vam donosim recept u cijelosti kako da ih pripremite kod kuće, nema tu puno mudrolija, brašno, šećer, maslac i malo začina, ali ako biste ih možda nekome spakirali kao jestivi poklon i stavili mali recept s napomenom: dodajte toliko i toliko maslaca i 1 žumanjak, umijesite, neka odstoji, pecite – ma sve znate, dajem vam samo ideju. Meni se je učinilo zgodnim pa sam se i ja poigrala slaganjem i ukrašavanjem i unijela malo tog blagdanskog duha u naš dom.

Vama želim isto, igranje i uživanje u toplini doma!

U slast!

STAKLENKA KALUP 580 ml sa dodacima vidi

Prhki keksi s lješnjacima

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 150 g mljevenih lješnjaka (ja stavim pržene) ili badema ili oraha
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žumanjka

Priprema:

  • Umijesite tijesto od svih sastojaka. Prvo ga trljajte između ruku kako bi postalo mrvičasto, a zatim ga umijesite u glatku kuglu. Zavisno koje brašno koristite ili koje orašaste plodove, ako vam se nebi dalo zamijesiti, dodajte malo mlijeka.
  • Tijesto zamotajte u foliju pa stavite u frižider na pola sata da odmori.
  • Pećnicu zagrijte na 180C.
  • Tijesto na pbrašnjenog podlozi razvljajte na tanje (oko 1-2 cm) pa modlicama režite željene oblike. Ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i režite oblike.
  • Kekse slažite na masni papir za pečenje i pecite ih oko 12 minuta, dok ne porumene.

Napomena:

  • Ukoliko biste ih pakirali u staklenke ili boce za poklon da si ih netko sam pripremi, tada u staklenke naslažite samo suhe izvagane sastojke i u neku simpatičnu porukicu sa strane ispišite što da još dodaju i kako ide skraćeni recept.
  • Ja sam pola smjese od koje se dobije 2 tepsije keksa spakirala u WECK® kalup staklenku od 580 ml.

STAKLENKA KALUP 580 ml sa dodacima vidi

 

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager