0 kom
Košarica je prazna
0
Deserti

Pita od jabuka naglavačke

Objavljeno: 21.10.2019.

S jeseni su nam stigle kraljice jabuke! Danas je zaista puno recepata od jabuka, no pita od jabuka je klasik koji se najviše voli, naročito ako je rađena prema recepturi naših mama ili baka. Donosimo vam recept koji tradiciji dodaje dodir nove kreativnosti. Recept potpisuje inovativna Petra Terner koja je osmislila neodoljivu pitu od jabuka, pripremljenu i serviranu u WECK® staklenkama

Recept i fotografije: Petra Terner, blog To live a life

Petrini recepti su uvijek malo drugačiji -  Ili promijeni sastojke u klasičnim tradicionalnim receptima ili ih okrene naglavačke, kao što je primjer u ovom receptu. Voćka jeseni, jabuka, omiljena je skoro svima. Malo tko nije čuo ili probao, top desert od davnina, pitu od jabuka.  Petra se poigrala sastojcima i donosi nam obrnutu pitu od jabuka, pripremljenu tj. pečenu u WECK® staklenci u kojoj je se ovaj omiljeni desert i poslužuje. Mmm, nepcu neodoljivo, oku ugodno!  

WECK® staklenke OBLA 220 ml vidi

  Pita od jabuka naglavačke

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g odstajalog maslaca (preporuča se ghee maslac)
  • 2 žličice šećera
  • Malo soli
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 žumanjak
  • ½ praška za pecivo
  • 3 naribane jabuke
  • 1 žlica meda
  • Malo cimeta
  • 1 puding od vanilije
  • 3 žlice mascerpone sira
  • 2 žličice meda

Za pitu od jabuka u čašicama potrebno je cca 8 WECK® staklenki od 220 ml.

Priprema: 

  • Postupak pripremanja pite je zaista jednostavan no uzmite u obzir da će vam slaganje u staklenke oduzeti malo vremena, ali isplati se. Prvo napravite prhko tijesto. Prosijajte brašno te mu dodajte sve ostale sastojke, maslac, šećer, sol, jogurt, žumanjak i prašak za pecivo. Kada ste zamijesili tijesto omotajte ga u foliju i ostavite ga da malo odstoji.
  • Dok tijesto miruje, naribajte jabuke, dodajte im med i cimet i pustite da odstoje kako bi pustile sok.
  • Na kraju pripremite kremu od vanilije. Skuhajte puding prema uputama s pakiranja no stavite malo manje mlijeka kako vam krema ne bi bila pre rijetka kada umiješate mascarpone sir. Kada je puding gotov, umiješajte mascarpone i med i pustite da se ohladi. Povremeno miješajte kako se ne bi napravila korica na kremi.
  • Svi slojevi su pripremljeni i sada počinje slaganje u WECK® staklenke. Prhko tijesto naribajte na malo veće mrvice. U čašice prvo stavite tijesto, jabuke koje ste malo ocijedili od soka, kremu od vanilije te ponovno malo mrvica tijesta. Ponovite postupak dok ne popunite čašicu, ali završite s mrvicama tijesta. Staklenke stavite na lim za pečenje (protvanj) te ih stavite u već zagrijanu pećnicu. Pecite na 170 °C dok gornji sloj tijesta ne poprimi smeđu boju. Pecite oko 1 h.
  • Desert ohladite i poslužite uz ostatak kreme od vanilije.

U slast! 

WECK® staklenke OBLA 220 ml vidi

 

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager