0 kom
Košarica je prazna
0
Deserti

Panna Cotta sa svježim jagodama

Objavljeno: 09.04.2020.

Panna Cota ili doslovno „kuhano vrhnje“ , kremasti je desert kojeg svi vole. Brzo se piprema, jer se radi o kuhanoj kremi dosta sličnoj pudingu. Raznovrsni preljevi čine je pravim užitkom za nepce. Može se kombinirati sa svježim voćem, kompotom ili preljevima od šumskog voća, malina, borovnica i sličnog voća.

Za pripremu ovog, klasičnog talijanskog deserta trebat će vam samo nekoliko sastojaka: slatko vrhnje, mlijeko, šećer, mahuna vanilije i želatina. Upravo je želatina ono što Panna Cotti daje određenu čvrstoću, dok joj mahuna vanilije daje karakterističnu aromu. Preporučamo osvježavajuću, kremastu i laganu Panna Cotta s jagodama koja će dobiti sasvim novu dimenziju serviranjem u WECK® staklenkama. Za oku ugodan, a nepcu slasan doživljaj. 

Panna Cotta sa svježim jagodama

Sastojci

  • 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 1 žlica med, vrcani
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 1 kom limunova korica
  • 200 ml jogurt (3.2% masti)
  • 10 g zelatina
  • 200 g jagoda
  • 25 ml sok od limuna (prirod. svježi)

Priprema

  • Želatinu potopite u vodi (pratite upute na ambalaži) i ostavite nekoliko minuta da nabubri.
  • U posudu debljeg dna ulijte slatko vrhnje, dodajte šećer, med, sjemenke vanilije i naribanu limunovu koricu. Zagrijte i miješajte da se šećer otopi. Kada proključa, kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta.
  • Maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu pa miješajte dok se želatina ne rastopi.
  • Dodajte jogurt, promiješajte pa kremu izlijte u 6 WECK® staklenki od 160 ml. Kratko ostavite hladiti na sobnoj temperaturi a zatim još 2-3 sata u hladnjaku, da se dobro ohladi (hlađenjem će se panna cotta stegnuti).
  • Jagode operite i narežite na četvrtine. Posipajte ih šećerom, malo zgnječite vilicom i ostavite 10 minuta, da puste sok.
  • Stavite na laganu vatru, dodajte limunov sok i kratko kuhajte (3-4 minute).
  • Maknite s vatre, usitnite štapnim mikserom i ohladite.

Posluživanje

Na ohlađene Panna Cotte u  WECK® staklenkama  ravnomjerno rasporedite pire od jagoda te dodatno ukrasite jagodama i poslužite. 

U slast!