Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Deserti

Lino Lada Gold Mousse s lješnjacima

Objavljeno: 26.03.2019.

Mousse je idealan odabir za brzi desert kome malo tko može odoljeti. Bez obzira na jednostavnost uvijek je bogatog i kremastog okusa. Tome svakako doprinose sastojci s kojima možete dobiti jednostavnije ili bogatije okuse. Donosimo vam recept u kojem je glavna zvijezda moussa Lino Lada Gold, kremasti i hrskavi namaz, obogaćen sjeckanim i prženim lješnjacima. U slast!

Recept, fotografije i video: 

Recept za čokoladni mousse stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna pećnica i za koje treba izdvojiti malo vremena. Zbog jednostavnosti i brzine pripreme, česta je inspiracija u receptima u kojima se koriste WECK® staklenke. No mousse, bez obzira na jednostavnost uvijek može biti zanimljivih okusa i kreativnih kombinacija. Donosimo vam ideju u kojoj je glavna zvijezda Lino Lada Gold, kremasti i hrskavi namaz, obogaćen sjeckanim i prženim lješnjacima. Kako u samo 15 min spraviti Lino mousse s lješnjacima saznajte u receptu koji nam donosi Coolinarika i Lino Lada Gold.

Slojevi kreme u desertu posluženom sa speculaas keksima neodoljiv su spoj nježnog okusa s karakterom lješnjaka i primamljivog prugastog izgleda u WECK® staklenkama.

 

Vrijeme pripreme: 15 minuta i vrijeme hlađenja
Zahtjevnost: jednostavno

 

Lino Lada Gold Mousse s lješnjacima

Sastojci

Za umak

  • 100 g Lino lade gold
  • 2 žlice likera od orašastih plodova (amareto, frangelico)
  • Speculaas keksi za posluživanje

Priprema

  • Mascarpone i Lino Ladu Gold izmiješajte u jednoličnu kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag te umiješajte u pripremljenu kremu.
  • Za umak Lino ladi dodajte liker i malo tople vode (4 žlice) da dobijete gust umak koji lagano teče sa žlice.
  • Kremu rasporedite u 4 posudice ili visoke čaše tako da nanosite naizmjenično žlicu kreme, a zatim tanak sloj umaka. Držite u hladnjaku dok ne postane čvrsto (nekoliko sati).
  • Posluživanje: Mousse poslužite sa speculaaskeksima.
  • Savjet: Zbog ljepšeg izgleda umak nanesite uz rub da se vide slojevi.
  • Slasticu servirajte u 4 WECK® kalup staklenke 290 ml

 

WECK® staklenke KALUP 290 ml vidi

Ovakvi deserti u WECK® staklenkama uvijek imaju super efekt i ljudi im se razvesele, a zgodni su jer su jako atraktivni i daju se super ukrasiti. Zato mousse preporučamo kao idealnu poslasticu za dječje rođendane. Individualne porcije će klincima biti zanimljive, ne trebaju biti velike, a čokolada uvijek pali. 

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager