Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Preljevi i umaci

Dresing za salatu

Objavljeno: 19.05.2020.

Salata ne mora biti dosadna niti bezukusna. Kako biste svaki put uživali u svojoj salati, dodajte dresing za salatu po odabiru. Ne morate kupovati dresing u dućanu već jednostavno napravite svoj. U nastavku vam donosimo jednostavne dresinge za sve koje vam je pripremila Domaćica.

Recept i fotografije: Sanja Mijac, blog Domaćica

Donosimo vam Sanjine recepte za jednostavne dresinge koje najčešće koristi. Preporuča ih za salatu, kao umak za tortille, meso, sendviče. Što god vam padne na pamet – ova dva dresinga će se lijepo uklopiti.

Salata od mladog radiča s rotkvicama prava je proljetna salata, a dodatak maćuhica i ljubičica, koje su isto jestive, daju lijepu vizualnu notu.

Budite hrabri i igrajte se okusima! Uslast! 

Dresing od jogurta

Dresing ili preljev od jogurta dobro se slaže sa svježim, hrskavim, lisnatim salatama. A radi se tako da se pomiješa jogurt, maslinovo ulje, malo soka od limuna, protisnutog češnjaka, svježeg kopra ili drugog začinskog bilja te malo soli. Sve se dobro izmiješa i to je to. Jogurt može biti bilo koji, čvrsti ili tekući. Količine su od oka i po vašim željama. Igrajte se s okusima, ubacite vlasac ili bosiljak, ukoliko ne volite izbacite češnjak.

Dresing od senfa i meda – slatko, kiseli

On se slaže sa gotovo svim salatama. Za njega je potrebno ovih pet sastojaka: senf, med, maslinovo ulje, sok od limuna i malo soli. Postupak pripreme je isti kao i kod ostalih preljeva: u staklenku ili zdjelicu dodati sve sastojke i dobro izmiješati.

Neke količine su recimo 3 vrhom pune žlice senfa, 3 žlice meda pa maslinovo ulje, sok limuna i sol stavite od oka, ali senf i med idu u većim količanama i oni su nositelji preljeva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager