0 kom
Košarica je prazna
0
Deserti

CRUMBLE s borovnicama

Objavljeno: 03.07.2018.

WECK® jednostavan recept - drugo ime za savršenstvo! Mrvičasto tijesto i osvježavajuće voće - to je jednostavni crumble, savršeni desert koji se brzo priprema. Crumble ili kod nas poznatiji kao drobljenac, osvaja jednostavnošću pripreme i neiscrpnim mogućnostima kombinacija i serviranja koje ostavlja bez daha. Pripremite crumble u pećnici pomoću vatrostalnih WECK® staklenki - brzo, lako, jednostavo i efektno!

Recept, video i fotografije: Sanja Mijac, blog Domaćica

Crumble je desert koji svi vole, ako ga ne volite samog, tada ga sigurno volite posluženog s malo šlaga, sladoleda ili s grčkim jogurtom. Možete ga peći u jednom velikom kalupu pa posluživati zasebno u zdjelicama ili se poigrati pa svakome ispeći njegov desert.

Ovaj način odlično funkcionira i za razne zabave i druženja budući da desert imate odmah serviran u staklenkama što je super praktično i efektno. 

STAKLENKA KALUP 300 ml 6/1 vidi

Crumble sam do sada radila u nekoliko verzija, ali ovog puta sam se zaželjela klasičnog prhkog, mirisnog tijesta koje se stapa s voćem i njegovim sokovima. Osim borovnica ovdje možete koristiti i drugo voće po želji. 

Spremanje u staklu općenito skraćuje vrijeme pripreme – pa ako se nešto u tepsiji peče 20 minuta, u staklu mu treba 14 minuta, znači manje 6 min (otprilike 30% do 40% manje od predviđenog vremena).

Također ono što sam napomenula u videu, WECK® staklenke je potrebno prvo staviti na tepsiju pa tek tada stavljati u zagrijanu pećnicu. Ukoliko ćete ih stavljati direktno na rešetku pećnica tada treba biti hladna. No, uvijek ju je lakše prvo zagrijati pa tek tada peći desert ili neko drugo jelo. Inače u WECK® staklenkama možete na ovajnačin peći do 240C. Samo poštujte postupak kako ne bi došlo do termičkog šoka odnosno pucanja staklenki.

U slast!

Sastojci:

  • oko 400-500 g borovnica ili nekog drugog voća
  • oko 5 žlica šećera (ili količina po želji)
  • 2 žličice gussnela
  • 200 g glatkog brašna
  • 140 g maslaca
  • 70 g šećera

Priprema:

  • Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  • Voće pomiješajte sa šećerom i gussnelom.
  • Za posip pomiješajte brašno, šećer i hladno nariban maslac ili ukoliko vam je maslac sobne temeprature tada ga samo umiješajte u brašno. Sve skupa spojite rukama kako biste dobili mrvičasto tijesto.
  • Voće stavite u staklenke KALUP 300 ml, posipajte posip i stavite peći u zagrijanu pećnicu da se peče oko 15 minuta (odnosno dok prhko tijesto ne porumeni).

Napomena:

Možete miješati razna brašna, šećere i začine, kao i mijenjati vrstu voća.

Ono što sam napomenula u videu, WECK® staklenke je potrebno prvo staviti na tepsiju pa tek tada stavljati u zagrijanu pećnicu, ukoliko ćete ih stavljati direktno na rešetku pećnica tada treba biti hladna. No, uvijek ju je lakše prvo zagrijati pa tek tada peći desert ili neko drugo jelo.

 

STAKLENKA KALUP 300 ml 6/1 vidi