Neka bude: lagano i lako, slatko i ukusno u znaku Dolcela deserta - Creme de la creme s jagodama! Uz novi premium Puding Vanilija&Chia pripremite ukusnu kremu, servirajte u WECK® staklenkama i dekorirajte jagodama. U slast!
Creme de la creme s jagodama idealan je desert s jagodama koji će vas sigurno oduševiti. Jednostavan za pripremu i osvježavajući. Uz Puding vanilija&chia Dolcela pripremite Creme de la creme i servirajte u WECK® staklenkama kalup 165 ml. Ukusnu kremu dekorirajte jagodama i uživajte i finom desertu.
Creme de la creme s jagodama
Sastojci
- 1 Puding Vanilija&chia Dolcela
- 3 žumanjka
- 20 g šećera
- 300 ml mlijeka
- 200 ml Šlaga 5+ Dolcela
Za umak:
- 150 g jagoda
- 50 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 1 žlicu limunova soka
Priprema
1. 6 komada WECK® staklenklenki kalup 165 ml navlažite vodom. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte.
2. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu s žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući.
3. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobivenu kremu rasporedite u pripremljene WECK® staklenke i pustite da se ohladi.
4. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju.
5. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.
Posluživanje
Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite. U receptu smo koristili WECK® staklenke kalup 165 ml.
Savjet
Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.