Život začinite sočnim slatkim okusima!
Naš slatki partner Dolcela vam donosi brzi i jednostavni recept čokoladnog deserta i maštovitog serviranja u WECK® staklenkama. Fantastična čokoladna poslastica, kombinacija pudinga od čokolade i jagoda ukrašena nasjeckanim pistacijama, originalan je poklon za one koje volite! U slast!
Vrijeme pripreme: 20 minuta i vrijeme hlađenja
Zahtjevnost: jednostavno
WECK® KALUP STAKLENKE 290 ml
Čokoladni puding desert
Sastojci za podlogu:
- 150 g mljevenog keksa (Speculas)
- 1 žlica Marmelade naranča s đumbirom Podravka
Sastojci za kremu:
- 1 Premium puding Čokolada Dolcela
- 500 ml mlijeka
- 60 g šećera u prahu
- 2-3 žlice Baileys likera
- 100 ml slatkog vrhnja
- oko 250 g jagoda
- pistacije za ukrašavanje
Priprema:
- Marmeladu razmutite sa 3 žlice vode. Razmrvljenom keksu dodajte pripremljenu marmeladu i promiješajte.
- Kekse rasporedite na dno staklenke (4 komada 290 ml).
- Prašak za puding pomiješajte s šećerom i oko 5 žlica hladnog mlijeka.
- Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute.
- Vrući puding odmah istresite u drugu posudu i povremeno miješajući pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
- U ohlađeni puding umiješajte liker i slatko vrhnje istučeno u šlag.
- Jagode narežite na ploške i posložite s unutarnje strane staklenke tako da imate jasan vidljivi presjek jagode kroz staklo.
- Kremu izlijte u čaše, poravnajte te stavite u hladnjak do posluživanja.
- Slasticu ukrasite narezanim jagodama i pospite nasjeckanim pistacijama.
Serviranje: 4 kom WECK® KALUP STAKLENKE 290 ml
Posluživanje: Slasticu dobro ohladite prije posluživanja, ukrasite jagodama i nasjeckanim pistacijama.
Savjet: WECK®staklenke dolaze sa staklenim poklopcem, slasticu možete bilo kamo odnijeti kao poklon iznenađenje dragoj osobi. Poklopac možete zatvoriti pomoću metalnih držača i brtvenih guma te je tako vaša slatka Dolcela fantazija upakirana za darivanje s ljubavlju!