0 kom
Košarica je prazna
0
Deserti

Čokoladni puding desert

Objavljeno: 08.02.2019.

Život začinite sočnim slatkim okusima! 
Naš slatki partner Dolcela vam donosi brzi i jednostavni recept čokoladnog deserta i maštovitog serviranja u WECK® staklenkama. Fantastična čokoladna poslastica, kombinacija pudinga od čokolade i jagoda ukrašena nasjeckanim pistacijama, originalan je poklon za one koje volite! U slast! 

Recept, fotografije i video: 

Vrijeme pripreme: 20 minuta i vrijeme hlađenja
Zahtjevnost: jednostavno

WECK® KALUP STAKLENKE 290 ml

Čokoladni puding desert

Sastojci za podlogu:

Sastojci za kremu:

  • pistacije za ukrašavanje

Priprema:

  • Marmeladu razmutite sa 3 žlice vode. Razmrvljenom keksu dodajte pripremljenu marmeladu i promiješajte.
  • Kekse rasporedite na dno staklenke (4 komada 290 ml).
  • Prašak za puding pomiješajte s šećerom i oko 5 žlica hladnog mlijeka.
  • Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute.
  • Vrući puding odmah istresite u drugu posudu i povremeno miješajući pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  • U ohlađeni puding umiješajte liker i slatko vrhnje istučeno u šlag.
  • Jagode narežite na ploške i posložite s unutarnje strane staklenke tako da imate jasan vidljivi presjek jagode kroz staklo.
  • Kremu izlijte u čaše, poravnajte te stavite u hladnjak do posluživanja.
  • Slasticu ukrasite narezanim jagodama i pospite nasjeckanim pistacijama.

 

Serviranje: 4 kom WECK® KALUP STAKLENKE 290 ml

Posluživanje: Slasticu dobro ohladite prije posluživanja, ukrasite jagodama i nasjeckanim pistacijama.

Savjet: WECK®staklenke dolaze sa staklenim poklopcem, slasticu možete bilo kamo odnijeti kao poklon iznenađenje dragoj osobi. Poklopac možete zatvoriti pomoću metalnih držača i brtvenih guma te je tako vaša slatka Dolcela fantazija upakirana za darivanje s ljubavlju!