Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Party program

Zašto djeca vole Peppu Pig?

Objavljeno: 23.04.2020.

Mala vesela svinjica u crvenoj haljinici osvaja dječja srca još od 2004 godine. Imate li klinca mlađeg od pet godina, teško da vas je ova praseća obitelj uspjela zaobići. Mnogi su se crtići izmijenili, pojavili pa nestali, ali Peppa je u ovom promjenjivom svijetu i dalje zanimljiva mališanima.

Peppa nije poput drugih glavnih likova iz crtića. Ona nije heroina, niti balerina, a ponajmanje princeza ili vila. Peppa je obična djevojčica koja voli avanture i razmišlja svojom glavom. Peppa je crtić sa dopadljivim životinjskim likovima koji su nositelji priče i koji žive „ljudske“ živote.

Djeca u svojim glavama stvaraju poveznicu između simpatičnih praščića i članova svojih obitelji te se jednostavno zaljubljuju u likove, a njihove živote uspoređuju sa svojima. Tako likovi na ekranu istražuju međuljudske odnose na jednostavan i djeci blizak način koji i najmlađi uzrasti mogu lako razumjeti.

Crtić je uglavnom temeljen na dnevnim aktivnostima obitelji Pig. Peppa i njezin brat George rade sve što rade i djeca u “stvarnom svijetu”, igraju se preoblačenja, imaju omiljene igračke, vole da im se čitaju priče, druže se sa svojim prijateljima, a nekad se s njima i posvađaju.

To su sve radnje i aktivnosti koje su djeci dobro poznate i događaji u kojima se mogu i sami naći i prepoznati. Kada Peppa skoči u veliku blatnu lokvu, djeca vide komadić sebe na ekranu jer su isto to i oni napravili prošlog četvrtka kada je padala kiša.

Kada govorimo o privlačnosti ovog crtića, nikako ne treba zaboraviti spomenuti jednostavnu animaciju – linije, oblike i odvažne boje što je dječjem oku i više nego bitno i prihvatljivo. I korišten je dječji glas. Kada čuju glas djeteta, i druga djeca se mogu lakše poistovjetiti s likom Peppe.

Naime, jednostavne animacije posebno odgovaraju mlađoj djeci jer “pokrivaju” točno onaj stupanj razvoja u kojem se trenutno nalaze. Kada se to iskombinira s dopadljivim pričama, dogodovštinama s prijateljima i sportskim natjecanjima, uspjeh je zajamčen.

Trajanje crtića od svega nekoliko minuta također je dobitna kombinacija. Mlađa djeca teško mogu pratiti dugačke crtiće komplicirane radnje, stoga trajanje epizode crtića od 5 minuta je upravo ono što im treba.

Događaji i problemi jako su dobro objašnjeni dječjom logikom, a humor je također vrlo jednostavan, no ima ga dovoljno – što je savršena formula za uspjeh. Ono što je odraslima lagano ljetno štivo i odmor za mozak – to je njihovoj djeci čarobni svijet Peppe Pig.

Zbog svega navedenog djeca obožavaju Peppu Pig i njezinu obitelj kao i prijatelje. Kako bi ih uveselila, osim na TV ekranu mi vam nudmo proizvode za originalni Peppa Pig Party. Baloni, čaše, tanjuri, salvete, stolnjak, zastavice i kape s likom Peppe i ostalih! Ponudu pogledaj ovdje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager