Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Party program

Veliki povratak Snježnog kraljevstva

Objavljeno: 21.11.2019.

Animirani film Snježno kraljevstvo 2013. postao planetarno popularan i osvojio djecu i odrasle diljem svijeta. Oborio je sve rekorde gledanosti te ujedno osvojio niz nagrada uključujući Oscara i Zlatni globus za najbolji animirani film te tako ostvario epitet najutjecajnijeg animiranog filma svih vremena. Dugo isčekivani nastavak stigao je u kina s novim avanturama princeze Anne i kraljice Else. U našem asortimanu pronaći ćete velik izbor proizvoda s temom Snježnog kraljevsta za proslavu rođendana kod kuće.  

 

Tajne Snježnog kraljevstva

Disneyev bajkoviti animirani film Frozen, kod nas poznatiji kao Snježno kraljevstvo postao je najutjecajniji animirani film svih vremena. Fenomen 21. stoljeća koji je osvojio i djecu i odrasle – uvukao se u sve segmente, naročito one za zabavu.

Prisjetimo se nekih zanimljivosti o Snježnom kraljevstvu:

  • Disneyeva nevjerojatna priča o sestrinskoj ljubavi dobila je dva Oscara, za najbolji animirani film i najbolju pjesmu, te Golden Globe i British Academy Award, a film je od prvog dana prikazivanja rušio rekorde. Redateljica Jennifer Lee bila prva žena koja je režirala Disneyjev animirani film.
  • Jedna od najvećih zanimljivosti veže se za imena glavnih likova Snježnog kraljevstva. Jeste li se ikada zapitali kako su nastala imena glavnih likova: Hans, Kristoff, Anna i Sven? Probajte ih brzo izgovoriti. Zvuči jednako kao i Hans Christian Andersen. Uostalom, Frozen se temelji na njegovoj bajci Ledena kraljica.
  • Anna i Elsa uopće nisu trebale biti sestre. Dok se stvarala priča zamisao je bila da Anna bude djevojka sa sela, a Elsa je trebala biti bojažljiva snježna kraljica.
  • Omiljena plavooka princeza Elsa bila je zamišljena kao negativka, baš kako je predstavljena u izvornoj bajci Hansa Christiana Andersena. Ali, kako dobro uvijek pobjeđuje, tako su tvorci ovog filma princezu Elsu odlučili pretvoriti u pravu dobricu. Elsa ima moć kojom sve može pretvoriti u snijeg i led, a to posebno zabavlja njezinu mlađu sestru Annu.
  • Elsa je najstarija Disneyjeva princeza. Od njih 11 koje je stvorio Disney, Elsa je s 21 godinom najstarija u društvu u kojem su sve ostale princeze tinejdžerke. Početna ideja je bila da Elsa ima tamnu kosu sve dok ne postane Snježna kraljevna. U planu je bilo da ima i kraću kosu u punk stilu. Zamisao su autori nakon nekog vremena odbacili.
  • Popularna pjesma Puštam sve prevedena je na 41 svjetski jezik.
  • Svaka snježna pahuljica ima šest strana. Ta osnovna struktura pahuljice snijega inspirirala je autore da naprave Elsin dvorac koji izrasta u oblik šesterokuta. Devet mjeseci je bilo potrebno za stvaranje scene u kojoj Elsa izrađuje dvorac.
  • Na filmu Snježno kraljevstvo radilo je 600 ljudi tijekom 2,5 godine, a trebalo je 3 milijuna radnih sati da se stvori ovaj čaroban film. Arhitektura, fjordovi, planine, sve je napravljeno prema motivima hladne Norveške. Tijekom produkcije filma, Disneyjevi umjetnici su nekoliko puta posjetili Norvešku, odsjedali u hotelu od leda i pohađali su tečajeve meteorologije kako bi vjerodostojno na film prenijeli njene prirodne ljepote i dočarali snježno kraljevstvo Arendelle.   

Nastavak Snježnog kraljevstva uči nas kako pronaći vlastito mjesto u svijetu

Nastavak Snježnog kraljevstva ponovo je režirao dvojac Chris Buck i Jennifer Lee. Animirani film Snježno kraljevstvo ekranizirana je adaptacija bajke Snježna kraljica Hansa Christiana Andersena, o neustrašivoj skandinavskoj princezi Anni koja uz pomoć kršnog gorštaka Kristoffa, njegova vjernog soba Svena i naivnog snjegovića Olafa, kreće na opasno putovanje i potragu za svojom sestrom, kraljicom Elsom, čije su ledene moći zatočile njihovo kraljevstvo u vječnu zimu. Mrka i mračna priča o zaleđenoj duši i zamrzlom srcu postala je topla, obiteljska, fina, raspjevana priča u klasičnoj Disneyjevoj odori.

Zašto je Elsa rođena s čarobnim moćima? Odgovor na ovo pitanje progoni junakinju i prijeti njezinom kraljevstvu. Zajedno sa sestrom Annom, Kristofom, Olafom i Svenom, ona kreće na opasno, ali nezamislivo putovanje u nepoznato, u začarane šume i tamna mora iza kraljevstva Arendelle. U prvom nastavku Snježnog kraljevstva, Elsa je strahovala da su njene moći prejake za ovaj svijet. U novom nastavku filma, ona živi u nadi da moraju biti dovoljne.

"Ako je film ‘Snježno kraljevstvo’ završio s idejom ‘živjeli su sretno zauvijek’, onda nastavak filma predstavlja dan poslije te sreće," kaže redateljica Jennifer Lee. "Život vam prepriječi put. Baca vam neočekivane kuglice. Dakle, ovdje je riječ o učenju kako pronaći vlastito mjesto u svijetu, činiti ono što je dobro, sve one odrasle stvari koje morate činiti. Još uvijek ima zabave i humora, ali ovo je duboko emotivna priča o otkrivanju tko bismo mi zapravo trebali biti," zaključuje Lee.

 

Vole li i vaša djeca Snježno kraljevstvo? U našem asortimanu pronaći ćete velik izbor proizvoda s temom Snježnog kraljevsta  za proslavu rođendana kod kuće.  Ekskluzivno: kolekcija PARTY FROZEN II 

Frozen "ludilo" kreće, zato budi spreman NA VRIJEME za Frozen proslave i naruči već danas SVE za FROZEN ROĐENDANSKI PARTY! 
 

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager