Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Dječji rođendani

Dječji rođendanski party kod kuće

Objavljeno: 10.06.2018.

Puno smijeha, veselja i dobrih druženja – tako bi opisali proslave dječjih rođendana. Taj dan doista zaslužuje da ga se slavi! Rođendan je svakom djetetu najvažniji dan u godini, a maštovita rođendanska proslava bit će za njega pravi doživljaj. Djeca najviše vole proslaviti rođendan s velikim brojem prijatelja, stoga, uz malo truda i mašte organizirajte mu veliki i veseli cool party za pamćenje!

Prva odluka koju treba donijeti, jest mjesto održavanja proslave u koju treba uključiti i malog slavljenika. Najčešći odabir u današnjim vremenima su igraonice, koje se pobrinu za sve, a vama preostaje da sastavite popis uzvanika i podjelite pripremljene pozivnice. No, mnogi roditelji ipak odabiru tradicionalnu proslavu kod kuće. Razloga je više, a mi ćemo vas podsjetiti na one najvažnije. Sama organizacija proslave, osmišljavanje partya, izrada ukrasa i pozivnica... sve to čini rođendan posebnim danom vama i vašem djetetu. Obitelj je zajedno, okupljena i zaposlena pripremama, dan je ispunjen veselim uzbuđenjem, a vaš mali slavljenik osjeća se važan i poseban. Nije li to bit proslave?

Dobra organizacija i priprema, pola je posla - tako da sve aktivnosti koje vas čekaju prati vedra atmosfera, bez žurbe, zbrke i nervoze. Stoga vam predlažemo, mali plan za što bolju organizaciju i vjerujemo da uspjeh neće izostati. Još jedna važna napomena: uključite svoje dijete u pripreme. Ne šaljite ga baki na čuvanje kako vam ne bi smetalo. To je njegov dan, dajte da u njemu uživa potpuno. Dat ćete mu najljepši rođendanski dar koji može zamisliti – darovat ćete mu svoje vrijeme, trud i pažnju, jednom riječju, darovat ćete mu sebe. A što može biti ljepše od toga?

Odaberite temu

Naravno sve ovisi o vašem djetetu i njegovim željama. Odabrati rođendansku temu znači, u dogovoru sa djetetom odlučiti se da cijela proslava bude u istom ‘štihu’. Najčešće su teme vezane za likove iz crtića.  Sve što dalje radite, uskladite s temom: od pozivnica, do ukrasa, tanjurića, salveta, čaša... i naravno torte! Tema ne treba isključivo biti vezane za teme iz crtića, uključite maštu i kreirajte svijet princeza, gusara, balona, nogometa...  Vodite računa da odabir teme ovisi o tome slavi li djevojčica ili dječak, ali i o gostima, pogotovo ako su uzvanici „mješano“ društvo, prilagodite vrstu zabave i rođnedanski ‘štih’ tome.

Vrijeme trajanja

U startu odredite vrijeme trajanja zabave. Najčešće i najbolje je ako proslave traju oko 2-3 sata. Jer obično je na takvim proslavama puno aktivnosti i djeca se nakon nekog vremena zasite svega, a 2-3 sata je sasvim dovoljno da se izigraju i zabave.

Pozivnice

Tijekom organiziranja uvažavajte mišljenje i želje djeteta koliko god je to moguće, a posebno kada je riječ o listi uzvanika. Odredite broj uzvanika, mjesto, dan i sat održavanja proslave. Sve to upišite na pozivnice. Zgodno je ako ih izradite sami, u skladu s temom zabave. Podijelite ih na vrijeme. To znači najmanje 1 tjedan prije proslave, kako bi uzvanici stigli organizirati svoje slobodno vrijeme. Nemojte zaboraviti zamoliti pozvane da do određenog roka jave hoće li ili neće doći na party.

Dekoriranje prostora

U dogovoru s djetetom treba ukrasiti prostor za proslavu. Djevojčice će vjerovatnije biti sklone ružičastim i nježnijim ukrasima: girlande, trakice, mašnice, baloni… dok će dečke više zanimati intenzivnije boje balona i njihovi različiti oblici. Za vrlo jednostavno, ali i vrlo efektno dekoriranje nabavite što više balona u omiljenim bojama svoga djeteta. Objesite ih o strop, nabacajte po podu ili na neki drugi način ukrasite prostor. Na balone napišite imena uzvanika i pričvrstiti ih na naslone stolica na kojima će sjediti. Stolicu slavljenika uz pomoć balona i ukrasnog papira pretvorite u raskošno kraljevsko prijestolje. U bojama balona neka budu i papirnate ili plastične prostirke za stol, salvete, tanjuri i čaše te ostali ukrasi koje ćete kasnije jednostavno baciti.

Pri odabiru dekoracija i jelovnika potrudite se da sve bude što šarenije i što maštovitije (kako bi se svidjelo djeci), ali i što jednostavnije za vas.

Hrana na rođendanu

Sastavite jelovnik. Ako niste pristalica menija pizza-čips-slatkiši-gotova torta, posegnite za bogatim izborom zdrave hrane. Ona također može biti ukusna, a uz to i maštovito servirana. Budući se proslava planira za veći ili manji broj aktivne djece, najbolje je pripremiti sitnu hranu, zanimljivo serviranu, s kojom se neće jako uprljati i koju mogu uzimati u ‘prolazu’. Također hranu je najbolje servirati na papirnim ili plastičnim tanjurima i pladnjevima za jednokratnu uporabu, kao i piće u takvim čašama, pa ćete si tako smanjiti i vrijeme čišćenja nakon proslave. Ukoliko rabite plastične ili papirnate čaše dobro je pripremiti flomaster ili naljepnice na koje ćete napisati ime uzvanika kako ne bi bilo zabune oko toga čije je što.

U planiranju jelovnika nemojte zaboraviti uvažiti eventualne drugačije prehrambene navike malih uzvanika te tada u dogovoru s roditeljima pripremite poseban, primjerice, vegetarijanski jelovnik.

Napitci

Kao napitke pripremite voćne sokove raznih boja i gustoća. Za one kojima nedostaju gazirana pića pomiješajte prirodni voćni sok s mineralnom vodom. Napitke poslužite u raznobojnim plastičnim/papirnatim čašama ukrašenim kriškama voća, slamčicama i papirnatim ukrasima za koktele Ljeti sok rashladite zaleđenim kockicama voćnog soka u koji možete prije zamrzavanja ubaciti gumene bombončiće raznih boja i oblika. Živjeli!

Tjedan dana prije održavanja partya napravite listu namirnica, dekoracija i sve što vam treba za posluživanje, što morate dodatno nabaviti i organizirati.

Zabava (igre) na rođendanu 

Kako su za uspjeh rođendanskog slavlja važne i zabavne aktivnosti, i njih zajedno s djetetom detaljno isplanirajte. Zapišite sve igre i pripremite rekvizite . Uz igre, ples i slične aktivnosti primjerene uzrastu djece, organizirajte i nešto posebno, primjerice kino predstavu. Odaberite zanimljiv, ne predugačak dječji film ili crtić,  pripremite ulaznice, a u sobi s televizorom stvorite pravu kino atmosferu. Zamračite prostoriju, posložite stolice ili po podu nabacajte jastuke te, naravno, ponudite kokice.

Torta

Torta je na dječjim rođendanima jakoooo važna! Dobro ju je pripremiti dan prije, ako je sami pripremate ili je naručite dovoljno rano.  Radite li je sami, to vam daje slobodu da je oblikujete i ukrasite što maštovitije, opet u skladu s odabranom temom ili prema djetetovu najdražem liku ili igrački. I naravno, ne zaboravite rođendanske svjećice! Pjesma za slavljenika i puhanje svjećica poseban je dio slaljeničke atmosfere koji dugo ostaje u sjećanju.

Oproštajni darovi za uzvanike

Za kraj nemojte zaboraviti ni na male, zaista male poklone koje će uzvanici ponijeti kući. Lijepo je i djeci posebno drago kada na rođendanu na koji su slavljeniku donijeli poklon, i oni dobiju nešto. Bar neku sitnicu. Djeca su zadovoljna sa malim stvarima. Nekoliko šarenih bombončića zapakiranih u šareni papir razveselit će svakog klinca, bez obzira na uzrast, a na taj će im način slavljenik dati do znanja da mu je drago što su došli na njegovu proslavu i da su se odlično proveli. Ili još jednostavnije, djeci na kraju partyja podijelite napuhane balone koji su preživjeli slavlje.

za KRAJ ...

Za sam dan proslave ostavite što manje poslova – svi ćete biti uzbuđeni, pa je bolje da što više stvari bude unaprijed dovršeno. Pospremite stan, odaberite odjeću za sve ukućane, maknite lomljive ukrasne predmete, skupi tepih i sl. da smanjite potencijalnu štetu. Najsigurnije je odijeliti prostoriju za jelo od one za igranje. Dakle, u kuhinji servirajte jela, u sobi pripremite igre i igračke. Napomenite malim gostima da se hrana i piće ne nose po kući. Bez brige, neće se ljutiti.

 

Veselu i punu smijeha, zabavu vam želimo!

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager