Zatvori
0 kom
Košarica je prazna
0
Baloni

Baloni – vječna inspiracija za zabavu

Objavljeno: 11.03.2019.

Baloni, baloni, baloni, šareni kao bomboni, veselje donose svima, od djeteta do odraslih. Baloni uvijek, ali baš uvijek razvesele djecu. Mališani su najveseliji kad dobiju balon. Balon je nešto što će uvijek donijeti dobro raspoloženje. Gdjegod da su baloni, vesela atmosfera i zabava zagarantirani su i kod djece, ali i odraslih.

Dobro je poznato da ne postoji tako mnogo stvari ili igračaka koje će maloj djeci okupirati pažnju na duže vrijeme. Međutim, jedna naizgled sasvim obična i ne pretjerano zanimljiva stvar mnogim će mališanima pružiti sate zabave – BALONI.

Usprkos igračkama kojih je danas na tržištu zaista velik izbor, obični baloni često dobijaju „bitku“ kad je odabir u pitanju. I doista, u čemu je njihova tajna?

Zabavni, šareni svijet balona

Velika paleta boja i oblika balona privući će pažnju svakog mališana. Od onih običnih, pa modelirajućih od kojih se mogu napraviti različiti oblici, poput životinja, cvijeća... Jarke boje i zanimljivi dizajni izdvajaju balone iz hrpe svakodnevnih predmeta kojima smo okruženi. I upravo zato, djetetovu pažnju zaokupira ono što na neki način odskače od svega na što je naviklo i što ga okružuje. Igračke obično pronađu mjesto u djetetovoj sobi, postaju poznato okruženje više ih ne percipira kao nešto interesantno.

Istraživanja pokazuju kako su djeca jako fascinirana teksturom balona, koja je ima je itekako zanimljiva. Iako je na prvi pogled gladak i sjajan, već prvim dodirom moguće je zaključiti kako ipak nije tako mekan kako se čini. Prelaženjem prstiju preko njegove površine javlja se trenje koje će mališane u početku vjerojatno zbunjivati i neko će vrijeme pokušati otkriti o čemu se ovdje zapravo radi. Baloni punjeni helijem djeci su još čudniji, te je sigurno kako će pridobiti pažnju mališana na barem nekoliko sati.

šareni baloni za rođendane

Balon uvijek donosi veselje

Igra balonima jedna je od oblika zabave koja je opstala tijekom mnogih generacija. Vječni i nepresušan izvor zabave. Bacanje balona u zrak nakon čega se treba truditi da isti ne dotakne pod igra je koju su svi barem jednom u životu igrali. Naizgled jednostavna, no nikako ne i dosadna. Mališanima je fascinantna i činjenica da koliko god balon može biti velik u promjeru, jednako ga je lagano bacati u zrak. Upravo se ovime najviše izdvaja od svih ostalih predmeta namijenjenih igri, poput lopte koja često može biti preteška za manju djecu.

Velik, šaren, u raznim oblicima i nadasve lagan – svaki balon, nažalost, može nestati nevjerojatnom brzinom. I upravo to mu je najveća mana. Situacija u kojoj balon jednostavno „eksplodira“, često može dovesti do suza, i to iz dva razloga. Mališan je u sekundi izgubio novu omiljenu igračku, a s druge strane ona je „otišla“ uz glasan prasak, koji svakoga može dobro uplašiti.

 

Uvijek oprez prilikom igre

Iako pucanje balona u rukama mališana ne može dovesti do ozljeda, liječnici upozoravaju kako je nadgledanje djeteta prilikom igre balonom ipak potrebno, i to iz nekoliko razloga. Za početak, ispuhani baloni mogu predstavljati rizik od gušenja, i to kod male djece koja su u fazi da razne objekte stavljaju u usta.

Također, baloni skrivaju i opasnost koja je prisutna kod gotovo svake dječje igre, a to je ona od ozljeda, prisutna kod malo starije djece. Kada dijete trči za loptom, nije neuobičajeno da se spotakne i padne. Kod balona se događa jednaka stvar, no dijete će na balon biti možda više fokusirano – pogotovo kada ga svake sekunde prati pogledom i pazi da ne dotakne pod. Budući da je takva vrsta zabave najčešća u zatvorenom prostoru, prije same igre osigurajte prostoriju i s puta uklonite sve stvari koje bi mogle biti potencijalno opasne. Stolice, stoliće s oštrim rubovima i slično – i igre mogu početi!

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Zopim Live Chat

Sendgrid

Google analytics

Google Tag Manager